V dnešnom rýchlo sa meniacom priemysle množstvo spoločností rieši otázku ako efektívne a ekonomicky prijateľne prispôsobiť svoje výrobné či logistické procesy. Možno práve preto sú manipulačné zariadenia kľúčovým prvkov pre zabezpečenie plynulého chodu podniku.

 

Lanové a reťazové kladkostroje dnešnej doby predstavujú moderné technologické riešenia, ktoré výrazne zlepšujú procesy manipulácie materiálu a  umožňujú jemné a precízne zdvíhanie ťažkých bremien. Sú vybavené unikátnymi vlastnosťami, ktoré uľahčujú prácu v rôznych odvetviach. Ako si správne vybrať kladkostroj pre Vašu firmu? Čo všetko zhodnotiť pri skúmaní výhod a ako ich implementovať do svojej spoločnosti? Pozrite sa na hlavné parametre, ako si vybrať ideálne riešenia pre čo najefektívnejšiu prevádzku! 

 

Lanový kladkostroj SWF Krantechnik

Kladkostroj ako vynález budúcnosti 

Samotná kladka je jednou z najúčinnejších a najstarších vynálezov, ktoré si našlo využitie do dnešného dňa.  A kladkostroj je tak len riešenie, ktoré využíva princíp niekoľkých prepojených kladiek na dosiahnutie čo najefektívnejšieho a najjednoduchšie zdvihu ťažkého predmetu s použitím čo najmenšej sily. Ich inovatívne riešenia zabezpečili, že kladkostroje dnešnej doby ponúkajú mnohé možnosti ako si prácu nie len zjednodušiť, ale dodať jej aj bezpečnosť a efektivitu! 

 

Lanové kladkostroje: Prispôsobivé a presné

Lanové kladkostroje sú základom mnohých manipulačných operácií v rôznych odvetviach. Či už pracujete v oblasti výroby, logistiky alebo skladovania, lanové kladkostroje Vám umožňujú precíznu manipuláciu s materiálom s minimálnym úsilím. Jedným z najvýraznejších prínosov lanových kladkostrojov je ich schopnosť dosiahnuť významnú výšku zdvihu, čo je výhodné najmä v prípadoch, kde je potrebné dostať bremená na vyššie položené miesta.  Či už sa jedná o výrobný závod alebo komplikovanú výškovú stavbu, lanové kladkostroje sú schopné efektívne riešiť túto výzvu. S použitím lanového kladkostroja máte navyše možnosť zdvihu oveľa ťažších materiálov vďaka ich vysokej nosnosti. Ďalšou dôležitou výhodou lanového kladkostroja je jeho široká variabilita v použití vďaka technologickému postupu sa tieto kladkostroje natoľko vyšperkovali, že existuje niekoľko druhov príslušenstva, ktoré zabezpečuje maximálnu mieru prispôsobiteľnosti vášho zdvíhacieho mechanizmu. Navyše im to dodalo veľkú bezpečnosť pri používaní. 

 

Lanový kladkostroj SWF Krantechnik NOVA EX

Pri výbere správneho lanového kladkostroja nezabudnite pozerať na dôležité aspekty ako je maximálna nosnosť či efektívnosť a rýchlosť dvíhania pri zaťažení. Kladkostroje nemeckej firmy SWF Krantechnik v tomto odvetví patria jednoznačne medzi najlepšie produkty, ktoré na trhu môžete dostať. Tieto kladkostroje riešia všetky komplikácie, ktoré pri manipulácií s materiálom môžete pocítiť. Napríklad ich lanové kladkostroje Nova Silverline sú vybavené inteligentnými prvkami, ktoré Vám poskytujú možnosť rýchlejšej, precíznejšej a bezpečnejšej manipulácie. Dôležité je obmedzenie nebezpečného kývania bremena vďaka integrovaným frekvenčným meničom. Kladkostroje zároveň zabezpečujú, že pri kontakte so zemou automaticky zastavia, takže sa nemusíte obávať znehodnotenia Vašich produktov. Vďaka systému redukovaných maximálnych rýchlostí navyše tieto inteligentné kladkostroje zaručujú precíznosť a presnosť v umiestnení nákladu. 

 

Reťazové kladkostroje: Odolné a produktívne

Reťazový kladkostroj SWF Krantechnik Athlo chain

Pre odvetvia, kde je potrebná odolnosť voči náročným podmienkam, sú reťazové kladkostroje optimálnym riešením. Ich nízka váha a kompaktné rozmery zabezpečujú vysokú mieru flexibility pri ich používaní a samotná reťaz zabezpečí že ich použitie je úplne bezpečné a bezproblémové. Tieto kladkostroje zabezpečujú zároveň precíznosť v umiestnení materiálu do Vami želanej polohy a jednoduchú manipuláciu s ním počas samotného presunu. 

 

Jednou z výhod reťazových kladkostrojov je ich robustná konštrukcia a schopnosť odolať náročným podmienkam pracovného prostredia. Tieto kladkostroje sú navrhnuté s ohľadom na maximálnu životnosť a minimálnu potrebu údržby, čo z nich robí vynikajúce riešenie pre odvetvia, kde je náročné pracovať vo výnimočne náročných pracovných podmienkach. Nové technológie zaručujú aj vysokú kvalitu brzdy, ktorá vydrží minimálne 1 milión cyklov a pravdepodobne bude slúžiť celý život zariadenia. Pre jednoduchšiu údržbu sú v týchto kladkostrojoch použité aj ložiská a prevodovka, ktoré vydržia celý život zariadenia. SWF Krantechnik vyrába tieto výnimočne odolné reťazové kladkostroje navyše aj v dvojrýchlostnom rozjazde – teda zdvih háku sa člení na hlavný a mikrozdvih. Nemáte možnosť reťazový kladkostroj napojiť na zdroj elektrickej energie? Nevadí! CRAFTster je rada ručných reťazových kladkostrojov, ktorý určite vyhovie Vašim požiadavkám! 

 

Kladkostroje vo Vašom Podniku: Ako si vybrať?

 

Rozhodnutie medzi ľanovým a reťazovým kladkostrojom závisí od špecifickej potreby Vášho podniku. Lanové kladkostroje sú ideálne pre odvetvia, kde je dôležitá vyššia nosnosť, presnosť a flexibilita manipulácie s rôznymi predmetmi. Reťazové kladkostroje obvykle majú kompaktnejšie rozmery a nižšiu hmotnosť čím by mohli byť lepšou voľbou v prípade obmedzených miestnych podmienok. Navyše elektrické reťazové kladkostroje sú vyrábané už od nosnosti 250 kg a sú štandardne používané aj pri ľahkých žeriavových systémoch. Naopak môže sa stať, že lanový kladkostroj bude lepšou voľbou v prípade, kedy v prevádzke musíte sa vyrovnať s vertikálnymi obmedzeniami. V niektorých prípadoch sú lanové kladkostroje schopné dvíhať bremená o niekoľko centimetrov vyššie pri rovnakom zavesení na žeriav vzhľadom na ich rozmerové charakteristiky.

 

Ďalším parametrom pre výber môže byť cena. Reťazové kladkostroje SWF Krantechnik – pri rovnakej nosnosti a v prípade, že všetky ostatné parametre kladkostrojov sú vhodné pre Vašu prevádzku – sú obvykle o niečo lacnejšie ako lanové do nosnosti 3,2 ton. Reťazové kladkostroje v tomto prípade môžu byť lepšou voľbou kvôli ich cene.

 

Ak Váš podnik zahŕňa škálu rôznych činností, môže byť ideálnym riešením kombinovať obidva typy kladkostrojov pre optimálne pokrytie všetkých potrieb. Pri výbere nezabudnite posúdiť životnosť, efektivitu a možnosť priestorového usporiadania u Vás. V našej ponuke nájdete aj elektrické kladkostroje, ktoré sú vhodné do výbušných podmienok alebo už spomínané ručné reťazové kladkostroje, kde nepotrebujete napojenie na elektrickú energiu. 

 

Veľkosti reťazových kladkostroj SWF Krantechnik

 

Pri posúdení najlepšieho riešenia samozrejme riešime nosnosť. Ak potrebujete prenášať materiál, ktorý dosahuje mimoriadne vysokú hmotnosť, mal by to byť najdôležitejší aspekt pri výbere. Lanové kladkostroje obvykle dodáme do nosnosti 80 ton a reťazové kladkostroje do 5 ton. Okrem toho nezabudnite ani na dodatočné funkcie a vybavenie, ktoré kladkostroj zahŕňa. Pre splnenie časového harmonogramu je pre Vás iste podstatná aj rýchlosť. Lanové kladkostroje dodáme s rýchlosťou pojazdu až do 40 m/min a s rýchlosťou zdvihu až do 20 m/min. Reťazové kladkostroje dodáme s rýchlosťou pojazdu až do 20 m/min a rýchlosťou zdvihu až do 20 m/min. Posúdiť by ste mali aj výšky, na ktoré chcete jednotlivý materiál dvíhať – podstatná je tak aj maximálna výška zdvihu kladkostroja. Maximálna výška lanových kladkostrojov SWF je 98 metrov a pri reťazových je 30 metrov.

 

Samostatným parametrom je servis. To, že všetky prístroje pri používaní potrebujú servis, je informácia, ktorá pre Vás iste nie je novinkou. Preto pri svojich zariadeniach poskytujeme možnosť dodania originálnych náhradných dielov, aby ste nestrácali zbytočný drahocenný čas pri odstavení prevádzky v prípade poruchy. 

 

Pri komplikovanejších riešeniach je však stále vhodné sa poradiť s odborníkmi. Kontaktujte nás a naši odborne vyškolení zástupcovia Vám radi odporučia ideálne riešenia prispôsobené na mieru Vašej spoločnosti.

 

Dostanete najlepší kladkostroj na mieru!

 

S naším širokým sortimentom lanových a reťazových kladkostrojov Vám poskytneme presne to, čo potrebujete pre optimalizáciu Vašich manipulačných procesov. Nech už sa Váš podnik zaoberá výrobou, stavebníctvom alebo logistikou, naše kladkostroje prinesú efektivitu a spoľahlivosť do každej pracovnej situácie.

 

Požiadajte o cenovú ponuku, aby ste dosiahli výsledky čo najefektívnejšie!

 

Prihláste sa na odber newsletterov

Nepremeškajte žiadne novinky ani špeciálne ponuky! E-maily zasielame len cca každé 2-3 týždne.