Az emelők a daruk alapelemei, és a terhek emeléséért felelősek. Az emelő olyan mechanikus eszköz, amely drótköteleket, láncokat vagy más felfüggesztési eszközöket használ nehéz tárgyak emelésére. Nehéz terhek hatékony emelésére és mozgatására tervezték, minimális erőfeszítéssel a gépkezelő részéről. Ezek a gépek csigák segítségével történő erőátvitel alapján működnek, és egy forgó mechanizmusból (csigák) és egy hajtóerőből (villanymotor vagy kézi erő) állnak. Az elektromos emelőknél az emelést leggyakrabban elektromos egyfázisú vagy háromfázisú motor végzi. Ezt az eszközt általában különféle iparágakban használják nehéz terhek mozgatására. Különböző változatokban, kapacitásban és méretben állnak rendelkezésre az adott alkalmazás igényei szerint. Megfelelő működésük és karbantartásuk döntő fontosságú a munkafolyamatok biztonsága és hatékonysága szempontjából. Minőségi drótköteles és láncos emelőket kínálunk az SWF Krantechnik gyártótól.

Elektromos sodronyos emelők

A sodronyos emelők ipari környezetben általánosan használt emelőeszközök, amelyek egy dob köré tekercselt drótkötelet (vagy drótkötél-rendszert) használnak. Egy elektromos mechanizmusból állnak, amely meghajtja a dobot, ezzel lehetővé téve az acélkötél szabályozott mozgását a nehéz terhek precíz emelését és leereszését. A drótkötél-emelők sokoldalúságukról és nagy terhek kezelésére való képességükről ismertek, így számos ipari alkalmazásban nélkülözhetetlen felszerelések.

A német SWF Krantechnik vállalat emelőberendezései a piac legjobbjai közé tartoznak. Kompakt kialakítás, egyszerű karbantartás, kiegészítők széles választéka és magas üzembiztonság jellemzi őket. A dob nagy átmérője és a sodronykötél rögzítése biztosítja a horog minimális vízszintes elmozdulását a teher emelésekor. A veszélyes imbolygást frekvenciaváltók csillapítják. A NOVA SILVERLINE család intelligens elemekkel is fel van szerelve, amelyek lehetővé teszik a gyártási folyamat gyorsabb és biztonságosabb kezelését és optimalizálását.

SWF Krantechnik silverline elektromos sodronyköteles emelő
Technikai paraméterek
Teherbírás:
80t-ig
Emelési magasság:
98m-ig
Haladási sebesség:
akár 40 m/min
Emelési sebesség:
akár 20 m/min
Mechanikus túlterhelésgátló
Túlmelegedés elleni védelem emelő-és haladási motorokhoz
Elektromos sodronyköteles emelők
Az elektromos kötélemelőket általában a megrendeléstől számított 8-10 héten belül tudjuk szállítani az SWF Krantechnik-től. A nagyobb kényelem és az emelőmárkáink termékeinek műszaki problémáinak elkerülése érdekében eredeti tartalék alkatrészek szállítását biztosítjuk.
Gyorsabb emelési sebesség kis teher emelésekor
A teher pontos elhelyezése csökkentett maximális sebességgel az emelő és a daru minden minden irányban történő mozgása esetében
Teher automatikus fékezése a talajjal való érintkezéskor
A teher pontos elhelyezése előre meghatározott 2 és 100 mm közötti lépésekben az emelő és a daru minden irányban történő mozgása esetében
Terheléskorlátozások garantált betartása az emelő és a daru mozgása során
A teher imbolygásának szabályozása az emelő és a daru mozgása során
Gyorsabb és simább újraindítás az emelési vagy süllyesztési folyamatban, ha a fékek nem aktívak
A teher egyenletes emelése a csökkentett emelési sebesség segítségével, így garantált az emelőberendezés hosszabb élettartama
Egyidejű emelés több emelőberendezés segítségével, aszimmetrikus terhelés mellett is
Több daru egyidejű mozgása tandemben, beleértve a teher emelését és a süllyesztését

A NOVA 1 család magas biztonságot, minőséget, megbízhatóságot, továbbá robusztus és tartós technológiát kínálnak. Ennek az emelősornak a kompakt kialakítása biztosítja az optimális helykihasználást, az alacsony karbantartási költséget a tartósan tervezett alkatrészeknek köszönhetően, valamint biztosítja a biztonságos és precíz működést.

NOVA1 sodronyköteles emelő katalógus

SWF Krantechnik NOVA1 elektromos sodronyköteles emelő

Elektromos láncos emelők

A láncos emelő egy mechanikus emelőeszköz, amelyet nehéz terhek emelésére terveztek, csigák köré tekert láncok segítségével. Gyakran kézileg vannak működtetve egy kézi lánc segítségével a rakomány mozgásának irányítására, vagy elektromos működtetésűek, amelyeket egy motoros emelési mechanizmus hajt meg. A láncos emelőket egyszerűségük, tartósságuk és kompakt méreteik miatt széles körben használják a különböző iparágakban.

Az SWF Krantechnik ATHLO elektromos láncos emelői alapkivitelben kétfokozatú vagy fokozatmentes haladással vannak felszerelve. Az emelési sebesség kétfokozatú. A horog emelése kétsebességes (fő és mikro emelés). A csúszó tengelykapcsoló gondoskodik arról, hogy vészhelyzetben is semmi baja ne legyen, fékét pedig az élettartamára tervezték. A motor zökkenőmentesen leáll a felső és az alsó pozícióban az alapfelszereltségként beszerelt emelési végálláskapcsolónak köszönhetően. Külön csoportot alkotnak a CRAFTster MHS kézi láncos emelők és a CRAFTster MLP kézi emelőkaros emelő, melyek elektromos energia felhasználása nélkül látják el feladatukat.

Az elektromos láncos emelőket általában a megrendeléstől számított 7-9 héten belül tudjuk szállítani az SWF Krantechnik-től. A nagyobb kényelem és az emelőmárkáink termékeinek műszaki problémáinak elkerülése érdekében eredeti tartalék alkatrészek szállítását biztosítjuk.

ATHLO chain láncos emelő katalógus

ATHLO

Technikai paraméterek
Teherbírás:
5t-ig
Emelési magasság:
30m-ig
Haladási sebesség:
akár 20 m/min
Emelési sebesség:
akár 20 m/min
Mechanikus túlterhelésgátló
Felső horog, kézi működtetésű vagy frekvenciaváltóval vezérelt motoros haladómű
Az emelési motor túlmelegedés elleni védelme
Fék az emelőszerkezet teljes élettartamára tervezve

Elektromos láncos emelő Athlo chain

Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot és szívesen segítünk! Esetleg keresse fel e-shopunkat, ahol kézi emelőket és emelőalkatrészeket is találhat.

Cégünk elektromos sodronyköteles és láncos emelőket is forgalmaz speciális, pl. robbanásveszélyes környezetbe. A speciális emelőszerkezetek megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak, valamint tanúsítvánnyal vannak ellátva.

EX